Bar kopen

U wilt een bar kopen. Er bestaat dan een grote kans dat u al volledig in uw hoofd een beeld heeft van hoe het gehele plaatje eruit moet zien. Het gehele visuele aspect, bijvoorbeeld in welke stijl u uw bar wilt in (laten) richten en welke kleuren de boventoon voeren. Echter blijft een bar kopen een grote klus, omdat er veel bij komt kijken.

Het is mogelijk een kant en klare bar aan te schaffen, maar wellicht heeft u heel specifieke wensen of eisen. Dan kunt u het overwegen om een bar op maat te laten maken. U bent er dan geheel zeker van dat deze bar naar u eigen idee, wensen en eisen is. Dat betekent natuurlijk wel wat u van te voren goed moet weten wat u exact wilt laten bouwen en welke sfeer deze moet uitstralen.

Een bar laten ontwerpen

Het allerbelangrijkste aspect van het laten ontwerpen en bouwen van een bar is wellicht wel de maat. Zorg ervoor dat de ruimte waar u de bar wilt neerzetten goed is opgemeten. Een bar bestaat doorgaans uit twee delen, te weten een voorbar en een achterbar.

De voorbar is het gedeelte waar u de interactie aangaat met de gast. Hier staat u zelf achter om bijvoorbeeld drankjes voor te bereiden en uit te serveren. Uw gasten kunnen aan de andere kant plaatsnemen.

De achterbar

Zorg ervoor dat er achter uw bar voldoende ruimte is. U moet hier namelijk niet alleen alle vrijheid van beweging moeten kunnen hebben (en langs uw collega’s heen kunnen bewegen), maar ook dat er voldoende ruimte is voor een achterbar. Deze achterbar vorm zorgt eigenlijk grotendeels voor het visuele plaatje van uw bar. U zet u bijvoorbeeld uw flessen neer die direct in het gezichtsveld van uw gasten staan. Deze achterbar wordt vaak voorzien van een spiegelende achterkant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *