Deze spullen heeft een echte kok zeker nodig!

horeca apparatuur

Wanneer je als beroep de kookkunst beoefent en van verschillende ingrediënten een heerlijke maaltijd kan maken dan mag je jezelf een kok noemen. Je zult doorgaans een professionele koksopleiding moeten voltooien wil je aan de slag in een mooi restaurant of hotel. Als je dit niet hebt voltooid dan mag je jezelf nog steeds een kok noemen maar dan op amateurniveau. Of je nu je werk wilt maken van het koken of dat je graag in je vrije tijd in de keuken je kookkunsten beoefent, je zult wel een aantal zaken nodig hebben. Een echte kok heeft namelijk apparatuur nodig om zijn of haar maaltijden te bereiden. In dit artikel zal ik dan ook een aantal voorbeelden benoemen van horeca apparatuur die zeer belangrijk zijn voor een kok.

Messen(slijper)

Allereerst heeft een goede kok een aantal messen nodig om in de keuken zijn of haar gang te gaan. Eén enkel soort mes is hierbij niet voldoende. Een kok heeft in de keuken op zijn minst een scherp koksmes, een gekarteld broodmes en een schilmesje nodig. Naast de messen zelf is het van belang dat je in bezit bent van een messen slijper. Hiermee houdt je niet alleen de messen zeer scherp maar verleng je ook nog eens de levensduur van al je messen.

Ovens

Een ander soort horeca apparatuur die essentieel is voor een goede kok zijn ovens. De oven heeft altijd een centrale plek in de keuken van een kok. Er zijn echter veel verschillende soorten ovens en zorg er dan ook voor dat je te weten komt welke oven het beste bij jouw kookkunsten past; kijk hierbij naar de grootte, de kwaliteit en de functie van de desbetreffende oven. Er bestaan heteluchtovens, pizzaovens, combi-ovens et cetera; ga op onderzoek uit en vind de soort oven die het beste bij jouw past.

horeca apparatuur

Kookgerei

Essentieel binnen een keuken is een goede hoeveelheid kookgerei. Er bestaan vele soorten kookgerei en zorg er dan ook voor dat je van elke soort een goede hoeveelheid kwalitatieve spullen in huis hebt. Denk hierbij aan bestek, spatels, kommen, pannen, doeken, snijplanken et cetera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *