Drie methoden voor het bereiden van een heerlijk kopje koffie

Ben jij iemand die van een lekker kopje koffie houdt, dan ben je niet de enige. Heel Nederland is in de ban van deze drank en er zijn maar weinig mensen die opstaan zonder direct het koffiezetapparaat aan te zetten. Er zijn tientallen manieren om een bakje te bereiden en deze zijn verschillend per cultuur en ook verschillend per persoon. In Nederland hebben de cappuccino’s en latte’s het roer ook al overgenomen van de filterkoffies en de cafetières. Hier vind je informatie over drie verschillende methoden waarmee je elke dag een heerlijk kopje koffie kunt zetten.

Een snel kopje koffie als je haast hebt

Eén van de manieren waarop je snel aan een bakje kunt komen is met een portie systeem. Dit zijn de Senseo- en Dolce Gusto apparaten die je vult met een koffiepad of een koffiecup. Er zijn ook grotere koffiezetapparaten waar je koffiebonen in doet en water en waarmee je met één druk op de knop één of twee kopjes koffie geserveerd krijgt in minder dan een minuut. Deze opties zijn erg populair, omdat ze gemakkelijk zijn. Je kunt verschillende soorten koffie aanbieden door van cups te wisselen en hebt ook ’s ochtends als je het direct nodig hebt snel een bakje in je hand. Voor een snel resultaat zijn deze opties ideaal, maar wil je een grotere hoeveelheid zetten of wil je een meer authentieke methode gebruiken, dan zijn er andere opties.

Een bakje zoals vroeger

Er zijn ook meer nostalgische manieren om koffie te zetten. Filterkoffie is bijvoorbeeld terug van weggeweest en steeds meer mensen kiezen weer voor een simpel filterkoffieapparaat. Dat heeft als voordeel dat je er een grote hoeveelheid mee kunt zetten en dat het filter bittere smaken uit je drank verwijderd en deze daardoor lekkerder maakt. Andere ouderwetse manieren om een bakje te zetten is door Turkse koffie te maken. Dat wordt gedaan met een fijn gemalen koffiesoort die dan gekookt wordt in water en zo wordt geserveerd. Bij tweedehands winkels kun je schitterende ouderwetse percolators aanschaffen om een echte espresso te zetten waar je lang op moet wachten en die vol zit met smaak.

Voor de baristas onder ons

Behalve de snelle- en de authentieke methodes, zijn er uiteraard ook koffieapparaten waarmee je jezelf omtovert in een echte barista. Deze apparaten zijn duur, maar je maakt er heerlijke kopjes koffie mee, van espresso’s tot cappuccino’s en van americano’s tot een Irish Coffee voor na de maaltijd. Er zijn volautomatische- en halfautomatische apparaten waarmee je dat kunt doen. In het laatste geval bepaal je zelf de sterkte, hoeveel water je wilt gebruiken en zelfs wat de temperatuur is. Deze hebben vaak ook een stoompijpje om je melk op te schuimen.

Wat ook jouw methode, er is een manier om een bakje te zetten voor elk moment en voor elke persoon. Investeer in een goede koffieboon en een kwalitatieve koffiesoort, want de koffie zelf is de ster. Zo tover jij op elk moment van de dag een perfect bakje tevoorschijn.

Klik hier om jouw bestelling voor koffie te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *