Lekker en voedzaam vis BBQ recept!

vis BBQ recept

Vis is een voedzaam product die wij graag eten. Echter kan je er niet heel veel mee realiseren qua bereidingen. Dit is een fabeltje wat je vaak hoort en dat is jammer. Met vis kan je namelijk onwijs veel gerechten bereiden. Zo heb je een vis BBQ recept die perfect zal smaken. De smaak van de barbecue zal zich mengen met de heerlijke smaken. Maar wanneer weet je nu dat het gerecht gaar is en klaar om te eten? Wanneer je vis gaat bereiden dien je natuurlijk wel met de gaarheid van vis rekening te houden. Dit product is een stuk sneller gaar en als je het te lang laat liggen wordt het droog. Zonde van het product! Kortom, let goed om de bereiding als je dit wilt proberen op de barbecue. Maar welke vissoort kan je het beste gebruiken op de barbecue en welke groenten kan je hierbij serveren? Dan nog niet gesproken over de kruiden natuurlijk! Van nature is vis een sterk soort die weinig kruiden nodig heeft. Al is een aanvulling natuurlijk mooi meegenomen, maar dat geldt niet voor ieder vissoort. Als je bijvoorbeeld kabeljauw op de BBQ wilt bereiden, dan heb je hier vrijwel geen kruiden voor nodig. Daarentegen zijn gamba’s wel degelijk geschikt om hier meer kruiden aan toe te voegen. Wellicht met knoflook en een gesnipperd ui maakt de smaak nóg lekkerder!

vis BBQ recept

Zoek jij een smaakvol vis BBQ recept?


De zomer is dan onderhand voorbij, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je de BBQ niet meer kan aansteken. Zo heb je bijvoorbeeld een Kamado Big Green Egg. Een begrip op het gebied van BBQ. Bovendien eigentijds en zeer handig om te gebruiken. Met deze BBQ kan je dus de lekkerste gerechten bereiden! Wat dacht je namelijk van een gevulde zeebaars met cherrytomaten en citroen. Of wellicht ratatouille met kabeljauw en courgette. Eigenlijk kan je bij vis enorm veel diverse soorten groenten toevoegen. Let er wel even op dat de groenten vaker wat langer gegaard moet worden dan vis. Zo is het zeer aan te raden om eerst de groenten voor te bereiden alvorens je het gaat samenvoegen met vis.
Vaak krijg je te horen dat de prijzen die je moet betalen voor vis behoorlijk hoog is. Helaas kan daar niks aan veranderd worden, maar het maakt je wel bewuster. Door goed op te letten wat je koopt zal je zien dat het een verstandige aankoop is. Zo is er ook de mogelijkheid om vis uit de vriezer te halen. In de meeste gevallen een stuk voordeliger, maar of dat het smaakvoller is twijfel ik. Verse producten hebben zijn charmes en daar wil je natuurlijk zo goed mogelijk van profiteren. Je zit er immers niet op te wachten dat er veel mineralen verloren gaat dankzij het ontdooien van het product toch? Als jij opzoek bent naar een recept van kabeljauw op de BBQ of wellicht gewoon een vis BBQ recept. Neem dan gerust een kijkje op de bovenstaande website!

vis BBQ recept