Eten

Maak van uit eten een nieuwe ervaring

Na een hele tijd thuis ‘uit eten’ is het heerlijk om er echt weer op uit te kunnen! Eindelijk weer tijd om langs je favoriete restaurant te gaan en te genieten van het goede eten met fijne mensen om je heen. Hoewel uit eten altijd wel leuk is, kan elke keer hetzelfde restaurant ook gaan vervelen. Deze blog geeft je daarom een aantal leuke tips voor als je eens iets nieuws wil proberen!

Ontdek een nieuwe cultuur

Wil je eens iets heel anders proberen dan tot nu toe? Ga dan eens naar een restaurant uit een hele andere cultuur. Zeker in bijvoorbeeld Brussel gaan je veel buitenlandse tentjes vinden. Het leuke hieraan is dat je van te voren eigenlijk geen verwachtingen hebt, immers ken je het eten nog niet! Vaak kan je dan ook alleen maar positief verrast worden. Wel kan het soms moeilijk zijn om iets van de kaart te kiezen. Dit is al helemaal het geval indien de maaltijden onherkenbare namen hebben. In dit geval is het een echte aanrader om het personeel om een tip of hun persoonlijke favoriet te vragen. Zo proef je zeker weten iets wat je zelf misschien niet zo snel had uitgekozen maar wat wel de lokale specialiteit is. Lus je bepaalde dingen niet of heb je juist voorkeur voor een bepaald ingrediënt kan je dit natuurlijk ook aangeven.

Willekeurig

Een ander optie, als je smaakpapillen niet te kieskeurig zijn, is om gewoon helemaal willekeurig een restaurant te kiezen. Ga bijvoorbeeld naar een website met alle restaurants uit jouw stad en kies er blind eentje uit. Of zoek op restaurant in een stad en bepaal van te voren naar het hoeveelste resultaat je gaat.

Chique

Waarschijnlijk ga je meestal gewoon voor een hoofdgerecht of misschien drie-gangen uit eten. Het kan ook een hele ervaring zijn om er eens een hele chique avond van te maken. Dit kan je doen door naar een luxe restaurant te gaan. Deze bieden vaak een speciaal geselecteerd menu aan en daarbij kan je ervoor kiezen om ook een bijpassend wijn menu te nemen. Deze wijnen zijn speciaal uitgezocht om perfect bij de smaken van het gerecht te passen. Bij de echt luxe restaurants kan dit zelfs met bijvoorbeeld 15 gangen. Dit is een echte sensatie voor je smaakpapillen. Wel krijg je dan dus ook heel wat gangen aan wijn. Te veel drinken brengt een risico op verslaving met zich mee. ‘Wanneer ben je alcoholist?’ is een verstandige vraag om eens bij stil te staan en zoek professionele hulp!