Piment met warme aromatische smaak

Piment

Piment is een poeder die warme aromatische smaak en geur geeft aan jouw gerechten. Dat is ook direct te merken aan de sterke geur. Dit is een aangename geur, wat vanuit pimentbessen wordt gemaakt. Deze worden namelijk gemalen in kleine porties, waardoor het ook nog eens een vers product is. Deze gemalen porties worden vaak gecombineerd in de ingrediënten van barbecuesauzen, chilisauzen, ketchup en curry’s. Verder wordt het vaak gebruikt in vleesgerechten, desserts en fruit. Vrijwel ieder gerecht kan op deze manier 

Piment

Koken

Piment wordt voor koken en bakken gebruikt. Deze bessen worden weer vaak samen met vlees gecombineerd. Mocht je ze bijvoorbeeld eerst willen temmen, dan kan je vooraf koken. Dit kan door 10 minuten in de koekenpan te laten staan. Verder is het ook mogelijk om ze in de oven te stoppen. Nadat deze gekookt zijn, zal je merken dat ze een wat andere smaak krijgen. Dit gaat vaak goed samen met vleescombinatie.

Voordelen

Mocht je je afvragen of het ook nog eens gezond is? Dan is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden met: ja! Het helpt namelijk met spierpijn en pijn in het algemeen. Je moet het dan niet innemen, maar smeren aan het pijnlijke gebied door middel van een pleister. Dit doe je bijvoorbeeld door gemalen piment te mengen met genoeg water. Dit zorgt er namelijk voor een pasta achtig mengsel. Vervolgens laat je deze pleister 20 minuten lang staan, waarna je dit kunt verwijderen en schoonmaken. Als het goed is zal je merken dat je minder last van de pijn hebt. Het heeft namelijk ontstekingsremmende eigenschappen. Verder verhogen deze kruiden de immuniteit. Dit is namelijk uit een onderzoek getoond. Buiten het feit dat het de maag darmstelsel beter laat functioneren, beschermt het ook aanvallen tegen buitenaf. Weet jij al wat voor gerecht je ermee gaat maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *