Proef je daadwerkelijk bloemkool bij een pizza met een bloemkoolbodem?

pizzabodem van bloemkool

Je hebt het vast en zeker wel eens gehoord: de pizzabodem van bloemkool. De laatste tijd is dit razend populair geworden. Deze pizzabodem is namelijk aanzienlijk gezonder dan de bodem van een normale pizza. De korst bevat namelijk een stuk minder koolhydraten. Het is dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

pizzabodem van bloemkool

Proef je ook bloemkool bij een pizza met een bloemkoolbodem?

De bodem van deze pizza’s bestaat uit kruimels van geroosterde bloemkool, ei, Parmezaanse kaas en gedroogde oregano. De bloemkoolroosjes worden met de keukenmachine fijngemalen waardoor er nog maar kleine kruimels van overblijven. Er worden ook andere ingrediënten en smaakmakers toegevoegd bij de bloemkool waardoor je niet een hele sterke bloemkoolsmaak meer proeft. Als je goed proeft herken je de bloemkoolsmaak nog, maar de bloemkool zal zeker niet overheersend zijn als je de pizza eet.

Recept pizzabodem van bloemkool

Het is belangrijk om de juiste stappen te maken bij het maken van het pizzadeeg. Hoe je de pizza belegd kun je helemaal zelf bepalen. Om de pizzadeeg te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • bloemkool
  • oregano
  • ei
  • Parmezaanse kaas

Je maakt de bodem als volgt:

Stap 1: verwarm de over voor op 180 graden. Ondertussen snijd je de bloemkool in roosjes en kook je deze in een pan met water. Kook de bloemkool ongeveer 5 minuten zodat het beetgaar is.

Stap 2: als de bloemkoolroosjes klaar zijn giet je het af en maak je ze klein met de keukenmachine. Het moeten kruimels worden dus zorg dat er geen grote stukken meer tussen zitten. Als het kruimels zijn geworden wikkel je het in een theedoek en maak je het droog.

Stap 3: vervolgens meng je de bloemkool met de oregano, de Parmezaanse kaas en het ei. Als het goed gemengd is kneed je het tot een deeg en leg je het in de gewenste vorm op de bakplaat.

Stap 4: het deeg gaat nu voor 20 minuten in de oven. Als het goudbruin is haal je het eruit en kun je de pizza gaan beleggen met ingrediënten naar keuze. Doe de pizza dan nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *