Sous vide koken doe je zo!

Wil jij graag sous vide koken? Sous vide gebruiken om te koken wordt steeds populairder. Het is een ideale manier om vlees, vis, desserts, vruchten en groenten te bereiden. Wil je graag sous vide koken, maar weet je niet hoe dat moet? Hier lees je precies wat je nodig hebt en wat je precies moet doen om een lekker gerecht te maken met de sous vide bak.

Wat je nodig hebt voor sous vide koken

Allereerst heb je alle benodigde materialen nodig om bezig te gaan met sous vide. Zorg er voor dat je het volgende klaar heeft staan;

●        Een sous vide water reservoir

●        Een sous vide stick met water reservoir een of sous vide water oven

●        Een vacuümmachine

●        Vacuümzakken of vacuümfolie

●        Het eten dat je gaat bereiden

Deze materialen kun je los kopen of als set. Een set is vaak voordeliger. Dan heb je ook direct alles wat je nodig hebt. Zijn de vacuümzakken op? Dan kun je deze los bestellen. Als je alles klaar hebt liggen wat je nodig hebt, kun je doorgaan met de volgende stappen.

Stap 1:  Het vacuüm verpakken van eten

Allereerst kun je het eten smaak geven door kruiden en sauzen toe te voegen. Wanneer het eten op smaak is gebracht, kan je deze vacuüm trekken in de plastic zakken. Dit doe je met behulp van een vacuümmachine. Je doet het vlees in de zak of folie en doet deze in de machine. Vervolgens klik je op de knop en wacht je tot alle lucht uit de zak of folie is gezogen. De meeste machines stoppen vanzelf wanneer deze klaar is. Stopt jouw machine niet automatisch? Klik dan op de stop knop.

Heb je geen vacuümmachine? Voor sous vide is dit niet perse nodig. Dit is wel het beste voor de smaak, maar het is niet noodzakelijk. Je kunt ook de lucht met jouw handen uit de zak knijpen. Probeer zo weinig mogelijk lucht in de zak te laten zitten, voor je doorgaat met de volgende stap.

Stap 2: Verwarmen van het eten

Nadat de zak zo goed als luchtvrij is, kun je doorgaan naar de volgende stap. Je gaat het eten nu laten garen. Vul de wateroven of het waterreservoir met water. Zet dan de juiste temperatuur aan. Dit verschilt per voedselsoort. Bekijk daarom altijd van te voren op welke temperatuur en hoe lang het eten in de sous vide bak moet. Bij de juiste temperatuur, leg je de zak met het eten erin. Nu hoef je alleen nog maar te wachten tot het eten gaar is.

Ben je het eten even vergeten? Geen zorgen! Omdat het eten langzaam gaart, is het niet erg als je het een poosje vergeten bent. Je zult er weinig van merken.

Stap 3: De finishing touch

In principe kan het eten nu worden geserveerd en gegeten. Wanneer je nog meer wilt genieten van de heerlijke volle smaak, kun je er voor kiezen om deze nog even kort op de grillplaat of koekenpan te bruinen. Groentes kunnen op een al warme grillplaat even neergelegd worden. Vlees is het lekkerst als deze aan elke kant een minuut wordt gebruind. Eet smakelijk van Souvy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *