Wat leg jij op de barbecue

Bij een barbecue komen verschillende dingen kijken en ook kun je zelf verschillende keuzes maken waardoor er een andere draai aan de barbecue wordt gegeven. Mocht je bijvoorbeeld altijd hetzelfde soort vlees op de barbecue leggen, dan is dit misschien het moment dat je een keuze kunt maken om ander vlees te gebruiken. Voor de afwisseling en om eens nieuwe dingen te proberen. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden als het aankomt op barbecueën dat het eigenlijk zonde is om altijd maar hetzelfde te gebruiken.

Probeer nieuw vlees

Zoals al genoemd is er zoveel verschillend soort vlees wat je kunt proberen, denk bijvoorbeeld aan buikspek bbq. Dit stuk vlees is een low & slow bbq topper en je kunt er allerlei kanten mee op. Buikspek, ook wel bekend als pork belly doet het voornamelijk goed in de Aziatische keuken. Je kunt Oosters buikspek prima zelf maken, maar houd er wel rekening mee dat dit niet binnen een uurtje gedaan zal zijn. Zoals al vermeld is het vlees gemaakt voor low & slow bbq. Plan er dus een middagje voor in om met het vlees aan de slag te gaan. Om het optimale resultaat te behalen, zet je het vlees de avond voor de bereiding alvast in de marinade, dit kun je in een ziplock zakje doen. Haal het vlees uit de verpakking en snijd de vetzijde kruislings in, waarna je het vlees in de ziplock zak doet. Meng alle ingrediënten voor de marinade en giet dit vervolgens ook in de ziplock zak. Masseer de marinade goed in het vlees en leg het vervolgens in de koelkast.

Allemaal online

Voor het proberen van nieuw vlees hoef je niet per se naar de slager om de hoek. Mocht je dit wel van plan zijn, zoek dan van tevoren uit wat je zoal in gedachte hebt om uit te proberen. Nog handiger kan het dan dus zijn om te kiezen voor online vlees bestellen. Je kunt dan rustig de tijd nemen om alle soorten vlees te bekijken en uiteindelijk een keuze maken wat je wilt bestellen. De kwaliteit is hetzelfde als wanneer je het vlees bij de slager haalt, want ook online heb je gewoon te maken met een echte slager die ambacht voorop zet.

Een paar extra’s

Nu het vlees voor de barbecue is uitgekozen, komen de anderen elementen kijken. Ondanks dat het vlees een groot onderdeel van de barbecue is, wil je waarschijnlijk ook wel wat andere dingen voorschotelen. Denk bijvoorbeeld aan aardappeltjes, een salade, stokbrood met een smeersel of dipje. Ook met deze extra’s kun je weer verschillende kanten op en kijk desnoods wat goed bij het vlees kan passen. Je kunt er dus echt helemaal je eigen kant mee op, maak er dus helemaal je eigen ding van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *