Wat zijn typisch Nederlandse koekjes

Wie in Nederland woont zal vast bekend zijn met de echt Nederlandse koekjes die verkocht worden. Je zult misschien zelfs niet eens weten wat echte Nederlandse koekjes zijn en welke niet. Om je een beter beeld te geven van de koekjes die echt van Nederlandse bodem zijn, hebben wij hieronder een overzicht voor je gemaakt van de Nederlandse koekjes. 

De stroopwafels

De stroopwafels zijn toch wel de meest bekende echt Hollandse koekjes. Zelfs op de markten in Nederland staan kraampjes waar je deze heerlijke koeken kan krijgen. Niet alleen koud maar ook warm! De koek bestaat uit 2 wafels met een strooplaag er tussen. Een echte smullerij als je het ons vraag!

Roze koeken

Andere Nederlandse koekjes zijn de roze koeken. Deze koekjes zijn als het ware cakejes met een roze glazuur laag aan de bovenkant. De koeken zijn een waar genot in Nederland en je zult ze vast hebben gezien bij je opa of oma!

Mergpijpjes

Mergpijpjes zijn overal te krijgen, maar de lekkerste vind je bij de industriële bakkerij. Hier vind je koek en banket uit heel Nederland. Zo ook de mergpijpjes. Deze koekjes hebben een cilindervorm van marsepein en chocola. Binnenin zit een heerlijke crème of je kunt ook gaat voor het cakeje!

Spritsen

Dit zijn de koeken die je eerder bij je opa en oma bij de koffie kreeg, spritsen. Als je van roomboter houdt, dan zijn deze koeken absoluut voor jou gemaakt. Je kunt ze in ieder gewenste vorm spuiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *